Ordningsvakter kan sättas in vid sporthall

Uppdaterad
Publicerad

Stök och bråk gjorde att kommunen valde att begränsa öppettiderna till Ronneby sporthall. Men stängningen kvällstid skapar problem för föreningarna och nu överväger man att sätta in ordningsvakter.

I början av veckan berättade SVT Nyheter Blekinge om hur kultur- och fritidsförvaltningen i Ronneby begränsat öppettiderna till sporthallen och dessutom stängt av det trådlösa nätverket. Anledningen: För mycket stök och bråk.

Men låsningen kvällstid ställer till det för föreningarna och nu diskuterar kommunen att sätta in ordningsvakter, skriver Sydöstran.

Ronneby

– Det kan vara en möjlig väg att gå. Låsningen gäller denna vecka, vi tar ett nytt beslut nästa vecka, säger förvaltningschef Thomas Andersson till tidningen.

Att entrédörrarna till sporthallen hålls låsta efter klockan 16 ställer till det för föreningar i kommunen som bedriver verksamhet på kvällstid.

– Det påverkar så klart jättemycket när våra barn och ungdomar ska till träningar. Vi har ju ganska bra koll på våra medlemmar, men samtdiigt står folk och bankar och sparkar på dörrarna och vill komma in. Det kan inte vara meningen att vi föreningar ska sköta öppning och stängning i en kommunal anläggning, säger Charlotte Karlberg, ordförande i Ronneby simsällskap, till Sydöstran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet