Återkommande inbrott på Brunnsbadet den senaste tiden. Foto: TT

Brunnsbadet vandaliserat – diskmedel i rutschkanan

Uppdaterad
Publicerad

Brunnsbadet i Ronneby har vid upprepade tillfällen fått oinbjudna nattgäster till sin badanläggning. I helgen vandaliserades badet och saneringen kostade 10 000 kronor.

Brunnsbadet har haft öppet i knappt en månad och har redan drabbats av flertalet inbrott nattetid. Nu väcks frågan på nytt om att återinföra övervakningskameror på Brunnsbadet, rapporterar Sydöstran.

Efter att Brunnsbadet haft flera nattliga badgäster, som dessutom vandaliserat badanläggningen genom att hälla diskmedel i rutschkana och dess rör, kommer frågan om övervakningskameror att lyftas i teknik-, fritids- och kulturnämnden.

Biljettpriset kan höjas

Tidigare har Brunnsbadet haft webkameror som, enligt länsstyrelsen, är att likställa med övervakningskameror. Kamerorna togs ner 2015 eftersom det saknades tillstånd, enligt Förvaltningsrätten.

En annan följd av inbrotten är att biljettpriserna riskerar att höjas.

Ingen marginal för vandalisering

Verksamhetschefen Nicklas Martinsson säger i en intervju till Sydöstran att Brunnsbadet inte har marginal för fler vandaliseringar och att verksamheten inte kan gå med hur mycket minus som helst.

Brunnsbadet var länge stängt för besökare till följd av covid-19, men öppnade åter upp i juli 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer