Villa förstörd i brand – man förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man har förts till sjukhus efter en villabrand utanför Torhamn under tisdagen. Hans hus var övertänt och har fått brinna ner till grunden.

Larmet om brand i byggnad kom vid 11:15, det var en villa i Sandhamn utanför Torhamn i Karlskrona kommun som var övertänd.

– Vi har låtit den brinna ner och skyddat ett uthus bredvid så att branden inte sprider sig vidare i den omgivande terrängen, säger Jonas Kullberg, som är insatsledare på Räddningstjänsten i Östra Blekinge.

Bevakade platsen under eftermiddagen

Den man som har bott i huset hade förgäves börjat med att försöka släcka branden när räddningstjänsten anlände. Mannen fördes med ambulans till sjukhus.

En räddningsstyrka var kvar på platsen under eftermiddagen på grund av spridningsrisken, men lämnade vid 15-tiden.

– Just nu är det lugnt, men huset finns inte kvar längre, säger Jonas Kullberg.

Brandorsaken är i nuläget okänd, men det finns misstankar om att branden ska ha startat i köket.

Beskedet från polisen under tisdagen är att brandplatsen är avspärrad och att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.