Hollywoodstjärnan Hugh Grant lyckades bara ta ett game i veteran-SM i tennis mot Karlskronaspelaren Per-Anders Lindeborg. Foto: Privat

Karlskronabon slog ut världsstjärnan Hugh Grant ur veteran-SM

Uppdaterad
Publicerad

När Hollywoodsstjärnan Hugh Grant under måndagen mötte Per-Anders Lindeborg i veteran-SM i tenns i Båstad lyckades han bara ta ett game. Matchen slutade med en solklar vinst för Karlskronabon.

– Han hade en bra serve men jag var nog ännu mer stabil, säger Per-Anders Lindeborg.

På fredagen startade veteran-SM i tennis i Båstad. En av de tävlande är Per-Anders Lindeborg från Karlskrona som spelar i klassen 60+.

Under måndagen mötte han den brittiske skådespelaren Hugh Grant som är gift med en svenska och har sommarhus i Torekov.

”Hade trevligt”

Karlskronabon hade inga problem att vinna över Hollywoodstjärnan. Resultatet blev 6 – 0 i första set och 6 – 1 i andra set.

– Det var ganska stort. Men vi hade trevligt, säger Per-Anders Lindeborg precis efter matchen.

Den brittiske skådespelaren Hugh Grant förlorade mot Karlskronabon Per-Anders Lindeborg under måndagens veteran-SM i tennis i Båstad. Foto: Privat

Hur var det att vinna över en Hollywoodsstjärna?

Det var inget konstigt med det. Jag har nog spelat mer tennis än vad han har gjort så det kändes bra. Han hade en bra serve och en bra forehand men jag var nog ännu mer stabil. Sedan var han nog mer pressad av uppståndelsen än vad jag var, säger han.

Bjöd till Karlskrona

Per-Anders Lindeborg passade även på att bjuda in Hugh Grant till Karlskrona.

– Jag har bjudit in honom till Karlskrona till vår internationella veteranturnering som vi har augusti så vi får se om han dyker upp, säger Per-Anders Lindeborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.