Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hallchefen och padelspelare berättar om vad de tycker om att fortfarande hålla öppet. Foto: Gustav Röriksson

Padelklubben håller öppet under pandemin

Publicerad

Trots lokala råd under pandemin om att inte gå på gym eller att delta i träningar med andra, håller padelhallen PDL-center i Karlskrona öppet.

Padelhallen har pausat all gruppträning förutom för barn och unga födda efter 2005. Aktiviteter i form av evenemang och turneringar har stoppats.

Däremot tillåts fortfarande privatpersoner boka banor för att spela padel tillsammans.

– Det är väldigt roligt att det fortfarande är öppet när allt annat är stängt, sen får man ju ta hänsyn till de restriktioner som finns men det är kul att det finns något att göra, säger padelspelaren Olof Wikdahl.

”Aktivt val”

De åtgärder hallen har tagit under coronapandemin är bland annat att ta bort möblemang på flera platser, placerat ut handsprit, utökat sina städrutiner och köpt in en temperaturmätare för att besökare ska kunna kontrollera att de inte har feber.

Under senare tid har råden från region Blekinge blivit skarpare och sedan den 20 november är även omklädningsrummen stängda.

– Majoriteten vill fortfarande att vi ska ha öppet. De som inte vill vara här, är inte här. Det är ju ett aktivt val, vi har inga aktiviteter som tvingar spelare att vara här. Vi har även blivit mer flexibla när det kommer till avbokningar, säger Camilla Bäckström, hallchef på PDL-center Karlskrona.

Stängda dörrar påverkar ekonomin

Precis som för föreningar som med löpande kostnader under pandemin brottas med bristande intäkter skulle en stängd padelhall påverka företagets ekonomi.

– Vi kan inte sticka under stol med att vi är ett privat bolag. Vi är som vilket företag som helst, som ska drivas nu och efter pandemin. Det är klart att en nedstängning påverkat oss, sen kan jag ju inte säga till dig nu vad vi har för marginaler och hur många månader vi kan ha stängt. Men vi önskar och håller alla tummar för att vi kan fortsätta att hålla öppet, säger Camilla Bäckström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer