Foto: SVT

Panncentralenkonkursen: ingen polisanmälan från kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Kultur- och fritidsförvaltningens chef Per Gjörloff kommer inte vidare med planerna på att polisanmäla konkursboaffären efter Panncentralen.

Orsaken är att det saknas stöd i lagen.

När affären kring Panncentralens konkursbo blev klar den 9 mars i år agerade kultur- och fritidsförvaltningens chef Per Gjörloff omgående. Bakgrunden var att den tidigare verksamhetsledaren Sebastian Chavez fått köpa tillbaka delar av den tidigare föreningens inventarier samt en utescen för 40 000 kronor – trots att SVT i flera reportage avslöjat stora brister i bidragsfinansierade föreningens redovsining.

Gjörloff ville därför utreda möjligheten att polisanmäla köpet.

– Min känsla var att detta inte gått rätt till och att det i sak var absurt. Därför ville jag få saken prövad. Men efter kontakter med både polis och kommunjurist tvingades jag konstatera att det tyvärr saknas lagrum för en juridisk prövning. Och då ska vi inte heller uppta myndigheternas resurser, säger Per Gjörloff, som i stället valt att vidta åtgärder internt.

Som SVT Nyheter Blekinge nyligen kunde avslöja riskerar fyra föreningar med kopplingar till nu nedlagda Panncentralen att bli utan bidrag, bland annat sedan företrädare för två av föreningarna utreds för olaga hot mot en tjänsteman på förvaltningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet