Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bengt Andersson och hans fru Sylvia Andersson har i 55 års tid campat på Kolleviks camping i Karlshamn. Foto: Cajsa Sjöbeck/SVT

Paret firar 55 år på Kolleviks camping i Karlshamn

Publicerad

Bengt Andersson och hans fru Sylvia Andersson har campat på Kolleviks camping i 55 år. De har därmed satt ett svårslaget rekord som de besökare som säsongscampat flest år på den naturnära campingen i Karlshamn.

Campinglivet på Kolleviks camping började redan på 1960-talet för paret Andersson. Lommabon Bengt Andersson berättar hur de under många år tältade där veckovis med sina barn för att sedan utöka hemmet till en husvagn när pensionärslivet knackade på.

– Sedan dess har vi varit här och säsongscampat i fyra månader årligen. Vi har många minnen härifrån och barn och barnbarnen kommer hit i omgångar under somrarna.

Kolleviks campings ägare Joachim Dahlgren berättar att säsongscampare har som mest varit där i 15-20 års tid.

– Paret Anderssons mångåriga campingliv här är helt fantastiskt och unikt för denna plats.

Imponerade grannar

Grannarna Dan och Inger Tenggren har känt paret Andersson i sex år och de är onekligen imponerade över parets campingrekord.

– De är väldigt trevliga människor och det är ju helt otroligt, säger Inger Tenggren.

Dan Tenggren instämmer och fortsätter:

– Ja, det är nog inte många som skulle mäkta med det, säger Dan.

Hör Bengt Andersson berättar mer om campingrekordet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.