Leila Abrahamsson. Foto: Privat

Olofströmsbor går samman mot bränderna

Uppdaterad
Publicerad

Nu försöker Olofströmsbor förhindra fler bränder i länet, genom att patrullera gator och samla in tips.

Leila Abrahamsson är en av initiativtagarna till Facebookgruppen ”Grannsamverkan Olofström”, som har närmare 800 medlemmar. Den startade i måndags och syftar till att förebygga fler bilbränder. Den senaste tiden har det brunnit både i stugor, bilar och husvagnar i kommunen.

– Det är fruktansvärt och man känner sig inte trygg här längre. Jag är rädd att någon snart sätter eld på bostadshus och att människor kommer att komma till skada, säger Leila Abrahamsson.

Måste få ett stopp

Hon säger att hon är glad och förvånad över att så många har valt att engagera sig och att många Olofströmsbor redan är ute på gatorna för att motverka fler bränder. I går hann några personer släcka en mindre brand i ett soprum på Äppelvägen.

– Både jag och andra är ute på kvällarna och nätterna, några går, några cyklar, andra kör bil och vissa kör till och med epa-traktor. Dessutom har några medlemmar kunnat tipsa polisen.

Leila Abrahamsson hoppas att gruppen kan hjälpa polis och räddningstjänst, så att det inte startas fler bränder.

– Jag kan inte sova när det känns som jag bor i ett inferno. Det här måste få ett stopp.

Räddningstjänsten positva

Från räddningstjänstens sida ser man positivt på att boende i området hjälper till.

– Vi ser det som ett bra initiativ. De ska absolut tänka på sin egen säkerhet. Man ska inte gå för nära en bilbrand, då röken är jättegiftig. Men bedömer man att man kan släcka den, så får man jättegärna göra ett försök, säger deltidsbrandmannen Mikael Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränder i Blekinge

Mer i ämnet