Olyckan inträffade i Fågelmara. Foto: Suzanne Wernersson/Linslusfoto

Äldre man blev påkörd av lastbil – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man har blivit påkörd av en lastbil i Fågelmara och fördes med ambulans till sjukhus. Han var kontaktbar efter olyckan men räddningspersonalen behövde omgående göra insatser för att försöka stoppa blodflödet.

Det var kvart i nio på fredagsmorgonen som larmet kom om en olycka på Reymersholmsvägen i Fågelmara i Karlskrona kommun. En man, som är mellan 70 och 80 år, blev påkörd av en lastbil.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen och hemtjänstpersonal som av en tillfällighet såg att olyckan inträffat hjälpte mannen tills dess att räddningstjänsten kom till platsen.

– Det var en person som kommit ut ur affären och blivit påkörd av en lastbil, säger Kent Hoff, vid räddningstjänsten östra Blekinge.

Var vid medvetande

Den påkörda personen var då kontaktbar men räddningspersonalen behövde omgående göra insatser för att försöka stoppa blodflödet.

Mannen fördes med ambulans till Blekingesjukhusets akutmottagning i Karlskrona. Enligt Region Blekinge är han allvarligt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.