LSS-verksamhet för barn tvingas stänga efter coronautbrott

Uppdaterad
Publicerad

Verksamhet för funktionsnedsatta barn i Karlskrona kommun tvingas stänga efter ett coronautbrott bland personalen. Stängningen berör cirka 30 barn och unga och verksamheterna håller stängt från och med i dag.

Flera ur personalen på en LSS-verksamhet för barn med funktionsnedsättningar har konstaterats smittade av covid-19. Det handlar om tre personer ur personalen som har bekräftats smittade med covid-19.

– Det är naturligtvis ingen åtgärd som är önskvärd, men det är viktigare än någonsin att vi följer de strikta råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Region Blekinge ger, säger Elina Tyrberg, chef för funktionsstödsförvaltningen. 

Det handlar om tre korttids- och tillsynsverksamheter i kommunen som är till för barn i grundskoleåldern med olika typer av funktionsvariationer. Verksamheterna fungerar som en avlastning där barnen bor under en kortare tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.