Chefen ska ha blivit berusad och bland annat tafsat på en kollega och skickat annan personal för att handla på Systembolaget. Foto: TT

Personalfest urartade – kommunal chef tafsade och hetsade mot muslimer

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med personalen tog chefen in på en konferensanläggning för en så kallad ”kick-off”.

Där blev han berusad, tafsade på en kvinnlig anställd – och uttryckte hat mot muslimer.

Nu åtalas den kommunale chefen, som inte längre arbetar kvar.

Det var i januari i år som chefen och hans personalgrupp checkade in på en anläggning i en grannkommun. Tanken var att föra personalgruppen samman på planeringsdagen som skedde i kommunens regi.

På plats blev chefen kraftigt berusad och och uppträdde på ett sätt som fick flera i personalen att reagera.

Chefen ska bland annat ha vänt sig till en anställd som är muslim och inför gruppen uttryckt att han ”ville döda alla muslimer” samt att han ”hatade muslimer”.

Ofredade kollega

Chefen ska, enligt åtalet, också ha gjort sexuella närmanden mot en kvinna i personalen, som han först ska ha berört på låren och rumpan och sedan kysst på halsen och kinden.

Chefen åtalas för ofredande och sexuellt ofredande och arbetar inte längre kvar i den aktuella kommunen.

I förhör säger han att alla på personalfesten var berusade, att han inte minns vad som hänt samt understryker att han inte har något emot muslimer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.