Foto: SVT

Personbil körde in i kyrka i centrala Karlskrona – föraren avliden

Uppdaterad
Publicerad

En personbil ska av okänd anledning ha kört in i Heliga Trefaldighetskyrkan på Stortorget i Karlskrona vid lunchtid på onsdagen. En person fördes till sjukhus med ambulans och föraren avled senare på akuten.

Larmet kom strax efter klockan 12 på onsdagseftermiddagen, då en personbil kört in i Heliga Trefaldighetskyrkan, eller Tyska Kyrkan som den också kallas.

Enligt SVT:s reporter gjordes livräddande insatser på plats, och polisen misstänker att ett plötsligt sjukdomsfall kan ligga bakom olyckan.

– Flera privatpersoner hade påbörjat livräddande insatser när vi kom till platsen. Sedan tog ambulanspersonalen över, säger Kent Hoff, insatsledare vid räddningstjänsten.

Vittnen såg bilen köra rakt in i Trefaldighetskyrkans grund.

– Vi satt och åt på en intilliggande restaurang och såg hur den kom körande i ganska hög hastighet rakt in i väggen. Sen blev den stillastående, det kom bara ett stort rökmoln, säger ett ögonvittne till SVT Nyheter Blekinges reporter.

En person fördes med ambulans till sjukhuset.

Under eftermiddagen kom beskedet att föraren, en man i 75-årsåldern, avlidit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.