Foto: SVT/TT Arkiv

Polis utreder drunkningsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Polis utreder nu drunkningsolyckan som inträffade i samband med den marina övningen Northern Coasts i Örlogshamnen i Karlskrona.

Händelsen hanterades först som en olycka och polisen misstänkte inget brott, men under lördagen omrubricerades händelsen och en förundersökning har inletts.

– Vi kommer att utreda det som vållande till annans död genom arbetsplatsolycka, säger Kim Hild, informatör på polisen i region Syd.

Det var sent i fredags kväll som den polske sjömannen drunknade i samband med övningen Northern Coasts. Sjömannen hamnade i vattnet i Örlogshamnen i Karlskrona och räddningstjänstens dykare hittade honom senare på botten. 

Sjömannen transporterades till Blekingesjukhuset, men hans liv gick inte att rädda.

– Vi kommer självklart att stötta polisen fullt ut i deras utredning, säger Carolina Lorentzson Nilsson, informationschef på Marinbasen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.