Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen: ”Det har varit en lugn midsommarafton”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen i Blekinge har firandet gått lugnt till under midsommarafton där det har förekommit två fall av misshandel och en del fylleri.

– Det har inte varit stökigare än en vanlig lönehelg, vi har kunnat hantera alla fall som anmälts, så det har varit en lugn midsommarafton som ur vår synvinkel varit som en vanlig helgkväll, säger Anna Göransson som är polisens presskommunikatör.

Det första fallet av misshandel inträffade strax innan midnatt då en man i Karlskrona blev belyst med grön laser i ögonen när han var utomhus. Mannen klagade på smärta i ögonen från lasern som är olaglig i Sverige, det finns ingen misstänkt för brottet.

Knytnävsslag i ansiktet

Det andra fallet av misshandel inträffar vid halv fem på morgonen till midsommardagen. En ensam man i Karlskrona var på väg hem när han möter några killar och det blir ordväxling. Den ensamme mannen får ett par knytnävsslag i ansiktet och får därefter uppsöka vård för omplåstring. Det finns inga misstänkta gärningsmän för misshandeln.

Sönderslagna rutor

Vid klockan ett under natten till midsommardagen ringer ett vittne in och berättar att två busskurer i Kungsmarken har blivit utsatta för skadegörelse.

– Där har ett vittne sett ett ungdomsgäng slagit sönder samtliga glasrutor på busskurerna, men det finns inga misstänkta personer som kan kopplas till skadegörelserna, säger Anna Göransson.

En del fylleriärenden

Under midsommardagens morgon vid sextiden inträffar en trafikolycka där föraren kört in i ett vajerräcke på E22:an vid Hjortakroken. Föraren som är en 35-årig man misstänks för rattfylleri och tas med för provtagning, det finns inga uppgifter om några personskador. Bilen har bärgats bort från olycksplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.