• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Bild från en tidigare sökning efter Lelle Hildebrand i april i år. Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

Polisen intresserade av Missing Peoples fynd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har valt att skicka Missing Peoples fynd från gårdagens sökning efter Lelle Hildebrand till teknisk undersökning.

19 år efter försvinnandet gav sig Missing People på uppdrag av polisen igår ut för att söka efter Lelle Hildebrand i området kring Sölvesborg där han försvann år 1999. Sökningen gav nya fynd som lämnades in till polisen.

Chefen för Kalla fall hos polisen, Bo Lundqvist, vill inte berätta vad det rör sig om för fynd som organisationen har lämnat in. Han bekräftar dock att de skickas till teknisk undersökning, vilket betyder att de är av visst intresse.

Lelle Hildebrand

– Vi avfärdar det inte, men jag vill inte uttala mig om vad det är förrän vi har fått resultat från den tekniska undersökningen, säger han.

Kristina Hjalmarsson är administrativ chef inom Missing People i Blekinge. Hon ansvarade för gårdagens insats och gläds över fynden.

– Det är inte lätt att göra såna här fynd i skogen. Vi har haft väldigt målmedvetna och noggranna sökare, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet