Mordet på 25-årige Thomas Karlsson (tv) i Levalunda är ett av de kalla fall som kommissarie Bo Lundqvist (th) hoppas få in ny information om. Foto: Polisen/SVT

Polisen söker nya uppgifter i gamla mord

Uppdaterad
Publicerad

I sin jakt efter lösningar på ouppklarade mord i Sydsverige har nu polisens Kalla fall-grupp börjat dela information om mordfallen på sin hemsida. Förhoppningen är att få in mer information och vittnesuppgifter.

Polisens Kalla fall-grupp i Sydsverige har i dag 130 ouppklarade mord på sitt utredningsbord. För Blekinges del handlar det bland annat om mordet på rockmanagern Lelle Hildebrand, och mordet på Thomas Karlsson i Levalunda utanför Ronneby sommaren 1992.

Det var mitt i natten som 25-årige Thomas Karlsson sköts i magen med ett hagelgevär av en okänd gärningsman som befann sig utanför hans bostad. Han kunde själv ringa SOS Alarm, men avled i ambulansen på väg till sjukhus. Sedan dess har en gärningsman gått fri.

Ronneby

”Vet att folk har information”

Men nu hoppas polisen kunna lösa såväl Levalundamordet som många andra, genom att lägga upp bilder och information på sin hemsida.

– Vi vet att folk sitter inne med information i många av de här fallen, och vår förhoppning är att de hör av sig och medverkar i processen, säger Bo Lundqvist, chef på Kalla fall-gruppen.

I dagsläget har information om 15 kalla fall lagts upp på polisens hemsida, och målet är att alla ska hamna där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet