Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens kommunikatör Thomas Johansson om bränderna i Skärva. Foto: SVT

Polisen söker tips efter misstänkta anlagda bränder

Uppdaterad
Publicerad

Flera fynd har skickats på teknisk analys efter de misstänkt anlagda bränder som skett i Skärvaområdet de senaste nätterna.

Polisen söker nu också tips från personer som kan ha sett något misstänkt i området.

Under natten till måndag totalförstördes två stugor och ett förråd i en brand i Skärva utanför Nättraby. Nästkommande natt var det dags igen.

Natten till tisdagen har ytterligare två byggnader brunnit ner på samma tomt.

Samtliga bränder misstänks vara anlagda och polisen misstänker också att det rör sig om samma gärningsperson, då det finns många likheter mellan händelserna.

– Vi har gjort vissa fynd på platsen som är skickade på teknisk undersökning. Där väntar vi på de analyssvaren, säger polisens kommunikatör Thomas Johansson.

Uppmaning till allmänheten

Polisen uppmanar nu personer som kan ha sett något misstänkt i området att höra av sig.

– Det är viktigt för oss att få in fler detaljer och uppgifter, så om folk har varit ute i området och har sett någonting som kan sättas i samband med detta så får man gärna höra av sig till polisen. Kontakta oss vid minsta lilla som man ser som kan vara misstänkt.

Hör polisen om bränderna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.