Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En lägenhet i anslutning till där den skadade mannen hittats spärrades av i väntan på teknisk undersökning. Foto: Jerker Hagman/SVT

Polisen utreder mordförsök i Karlshamn – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-50-årsåldern har förts till sjukhus med stick- eller skärskador efter att ha hittats utomhus på Länsmansvägen i Karlshamn.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan 10:00.

– Mannen anträffas av en förbipasserande och förs till sjukhus med ambulans. Vi har gripit en man i en lägenhet i anslutning till där mannen hittades, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson i region Syd.

Lägenhet avspärrad

En lägenhet på adressen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

– Vi tror att brottsplatsen är inne i den här lägenheten, men vi kommer prata med målsägande och den gripne så får vi se vad de kan säga om händelsen. Och prata med andra boende i lägenhetshuset, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson i region Syd.

Ärendet rubriceras inledningsvis som försök till mord, enligt polisen. Omfattningen på mannens skador är ännu oklara.

Mannen som gripits som misstänkt i utredningen är också i 45-50-årsåldern. Han anhölls under söndagskvällen, misstänkt för mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.