Foto: Linslusfoto/BJörn Hansson

Polisens teori: ”Brott bakom lägenhetsbranden”

Uppdaterad
Publicerad

Kadetternas lägenhetsfest i Kungsmarken slutade med en våldsam brand och omfattande skador i fastigheten. Nu misstänks minst en av festdeltagarna för brott.

Närmare 20 personer befann sig i lägenheten i tisdags kväll där kadetterna hade examensfest. Strax efter midnatt kom larm om att lägenheten fattat eld och senare på natten konstaterades det att bostaden var totalt utbränd. Ingen person kom till skada, men enligt fastighetsägaren Karlskronahem orsakade branden stor materiell förödelse i huset.

Minst en misstänkt

Ärendet rubriceras och utreds som mordbrand och efter att polisen förhört festdeltagarna har ärendet lämnats över till åklagare. Det är vice chefsåklagare Pehr Ola Pehrsson vid Södra Skånes Åklagarkammare som leder förundersökningen eftersom fallet har en militär koppling.

Han är fåordig om ärendet:

– Men jag kan bekräfta att minst en person är delgiven misstanke om brott, säger han.

Vad händer nu i ärendet?

–  Vi kommer att hålla fortsatta förhör, vi fortsätter med den tekniska utredningen och dessutom ska det göras en del analyser.

Vill inte kommentera

Uppgifter till BLT gör gällande att en bengal – en fyrverkripjäs som brinner med hög värme – ska ha orsakat branden.

Det är dock ingen uppgift som polis och åklagare i nuläget vill bekräfta.

– Jag vill inte kommentera den pågående förundersökningen, säger Pehr Ola Pehrsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.