Polis och kustbevakning har under tre veckor sökt efter den försvunne mannen i Karlskrona skärgård. Foto: SVT

Polisens uppmaning efter kidnappningsfallet: ”Vill att alla kontaktar oss”

Uppdaterad
Publicerad

Polisens sökande efter den försvunne mannen i 55-årsåldern har efter tre veckor inte givit resultat så vitt är känt. Nu uppmanar polisen alla som var ute i Karlskrona skärgård under söndagen att höra av sig – oavsett om man sett något eller inte.

Polisen har de senaste tre veckorna sökt av flera områden i Karlskrona skärgård i sin jakt på den försvunne mannen i 55-årsåldern. Men hittills har han inte påträffats.

Nu går polisen ut med en uppmaning till allmänheten – att alla som befann sig i skärgården under söndagen den 26 juli hör av sig.

– Kan vi få bekräftat att någon befunnit sig på en plats i skärgården och inte sett något är detta också viktiga iakttagelser för oss när vi jobbar med utredningen, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Två män i 20-årsåldern sitter häktade misstänkta på sannolika skäl för människorov. De nekar till brott och menar att de inte har något med försvinnandet att göra.

– Vi är medvetna om att mycket folk rört sig i skärgården men vill att alla kontaktar oss så vi kan avgöra om uppgifterna är viktiga för vår utredning, säger Robert Loeffel.

Enligt åklagaren ska mannen ha försvunnit från en lägenhet i Karlskrona under lördagskvällen den 25 juli. Blodspår efter mannen ska ha påträffats i lägenheten och i de misstänktas båt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet