• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal på Porsön i Luleå kommun, Norrbottens län. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisens kommunikatör Thomas Johansson berättar om en misstänkt grov våldtäkt i Lyckeby i Karlskrona under torsdagskvällen. Foto: SVT/Henrik Friberg

Misstänkt grov våldtäkt i Lyckeby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under torsdagsnatten genomfört en insats i Lyckeby i Karlskrona. Det ska handla om en misstänkt grov våldtäkt och ett skogsområde vid handelsområdet har spärrats av.

Strax efter klockan 21:30 på torsdagskvällen fick polisen ett samtal om en våldtäkt på en kvinna, som anträffades utomhus i Lyckeby utanför Karlskrona. Kvinnan fördes till sjukhus för vård och undersökning. Under natten genomfördes en teknisk undersökning på platsen.

Avspärrat för vidare undersökning

Under fredagsmorgonen var avspärrningarna kvar runt ett skogsparti, intill handelsområdet i Lyckeby. Två väktare från Securitas fanns på plats och bevakade området.

Skogsområdet som polisen förmodar är brottsplatsen, kommer att vara fortsatt avspärrat för att undersökas närmare av hund. Polisen kommer även att aktivt söka vittnen i närområdet, genom bland annat dörrknackning och tar tacksamt emot tips om iakttagelser.

Obehag bland boende

En närboende som SVT Nyheter Blekinge talat med berättar att polisen arbetade hela natten i det aktuella området. Grannen säger att händelsen skapat obehag bland de boende som använder skogspartiet som passage till det närliggande handelsområdet.

– Jag har barn som ofta går där, men nu känner vi oss inte längre trygga med det. Det känns hemskt, säger han.

Ett skogsområde bakom Lionshuset i Lyckeby är avspärrat och ska undersökas under dagen. Foto: SVT/Henrik Friberg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer