Foto: TT

Polisman vill slippa böter

Publicerad

Polismannen befann sig på spaning när han råkade köra in i en stillastående bil framför sig.
Nu vill han slippa böter eftersom han anser att kollegans olycksutredning är för dålig.

Polismannen arbetade i en civil bil i Karlskrona i höstas när han följde efter en misstänkt bil. Efter att ha tappat ögonkontakten med bilen fortsatte han att leta efter den och råkade då köra in i en stillastående bil framför sig. Enligt polismannen fick hans bil fick inga skador, bilen framför uppges ha fått några smårepor på stötfångaren.

Polismannen ville göra rätt för sig och accepterade böter på 2 000 kronor för att ej anpassat avståndet till bilen framför sig.

Ändrat sig

Men nu har polismannen ändrat sig och menar att kollegan som skötte förundersökningen inte gjort sitt jobb. Polismannen menar dels att det inte går att dömas för att inte ha anpassat avståndet då den andra bilen stod stilla.

Han menar också att hans bristande i uppmärksamhet var så liten att hans agerande i kombination med övriga omständigheter, inte är tillräckliga för att kunnat dömas för vårdslöshet i trafik.

Därför ställer han nu sitt hopp till att tingsrätten undanröjer böterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer