Den polisanmälde politikern misstänks ha lämnat in ett falsk intyg för att få ut ersättning för kommunen. Foto: SVT

Politikerns tidigare arbetsgivare: ”Är bestört”

Uppdaterad
Publicerad

Karlshamnspolitikern ska ha använt ett förfalskat intyg från sin arbetsgivare för att få ut mer ersättning från kommunen än han hade rätt till. 

– Jag är bestört. Det är helt otroligt att man förfalskar ett namn för att få ut pengar på detta sätt, säger en ansvarig på den berörda arbetsplatsen.

Det var i slutet av förra veckan som Karlshamns kommun polisanmälde en förtroendevald politiker för bedrägeri. Politikern ska ha hävdat att hans lön gått förlorad på grund av politiskt arbete och sökte därför ersättning av kommunen.

Han ska då ha förfalskat ett intyg från sin arbetsgivare, som styrkte att han hade rätt till ersättningen. Politikern slutade på arbetet under sommaren på grund av arbetsbrist innan det misstänkta bedrägeriet upptäckts.

SVT har varit i kontakt med politikerns tidigare arbetsgivare, som har reagerat starkt på det som har hänt.

– Det är bedrövligt det som har skett. Man tänker att det här är något som inte ska kunna hända, säger den tidigare arbetsgivaren.

Ska ni göra en egen polisanmälan med tanke på det falska intyget?

– Det är något vi ska diskutera internt, samtidigt som vi inväntar kommunens och polisens utredning.

SVT har sökt den polisanmälde politikern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.