Öresundståg. Foto: Johan Nilsson/TT

Pratade sex med ungdomar på tåget – åtalas för sexuellt ofredande

Publicerad

Vid flera tillfällen har mannen närmat sig unga kvinnor på Öresundståget och inlett sexuella samtal med dem. Nu åtalas den 45-årige mannen i Blekinge tingsrätt.

Det var på Öresundståget till Karlskrona som den 45-årige mannen ska ha satt sig bredvid två ungdomar och börjat prata om sex med dem.

Han ska också ha rört vid den ena unga kvinnan på ett sätt som hon uppfattade som obehagligt. Under tågresans gång har mannen vid upprepade tillfällen försökt inleda sexuella diskussioner med ungdomarna och även bett om att få följa med dem hem.

Bara dagar senare ska mannen ha gett sig på ytterligare en ung kvinna, även då på Öresundståget. Även vid detta tillfälle ska mannen ha kommit med sexuella inviter.

Nekar till brotten

Den 45-årige mannen är sedan tidigare känd av polisen för liknande brottslighet, då han vid upprepande tillfällen misstänks ha trakasserat unga personer sexuellt.

Mannen åtalas nu i Blekinge tingsrätt för två fall av sexuellt ofredande, men nekar till brotten och vill inte säga något om händelserna i förhör. När mannen skulle hämtas in hade han enligt polisen gömt sig i bostaden.

I bevisen mot mannen finns bland annat övervakningsfilmer. En av kvinnorna ska också ha spelat in delar av samtalet med mannen.

En av ungdomarna som utsatts för mannen har i förhör sagt att hon inte längre vågar åka tåg efter händelsen, av rädsla att träffa på mannen igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer