Totalt deltar omkring 400 hästar och 200 ryttare i de nationella hopptävlingarna i Karlshamn. Foto: SVT

Publikfest när hoppgiganter kom till Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har det varit full galopp, när nationella hopptävlingar gick av stapeln på Karlshamns ridklubb. Hästar och ryttare från hela Sverige deltog, och tävlade bland annat om startplatser till Gothenburg Horse Show i Scandinavium.

Förberedelserna inför de nationella hopptävlingarna har pågått i stort sett hela året, och under söndagsförmiddagen var det en nöjd ordförande som sammanfattade tävlingarna.

– Hittills har det varit en framgång. Vi har haft ett otroligt bra startfält, med bland annat Ingemar Hammarström som vann EM på ponny för bara några veckor sedan. Att de kommer till Karlshamn säger något om kvalitén här, säger Anna Lindqvist, ordförande i Karlshamns ridklubb.

Karlshamn

Stort intresse

Tävlingarna har pågått sedan i fredags, och läktarna har varit fullsatta nästan hela helgen.

– Det är Karlshamns största idrottsarrangemang som återkommer år efter år. Det är fantastiskt roligt att få hit så mycket publik, och det uppskattas även av ryttarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlshamn

Mer i ämnet