I klippet kan du höra Krif Hockeys Conny Berg och Mörrum Hockeys Anders Gustavsson berätta om de ekonomiska utmaningar klubbarna står inför. Foto: SVT/Privat

Publikfria matcher hotar klubbarnas ekonomi: ”Klarar en till två matcher”

Publicerad

Årets säsongspremiär av hockeyettan smyger sig allt närmare. På grund av coronapandemin ser matcherna ut att behöva spelas inför tomma läktare, vilket hotar Blekingeklubbarna Krif Hockeys och Mörrum Hockeys ekonomi. I Mörrum riskerar spelarna att få vänta på säsongens första lön.

Det var länge sen Krif Hockey gick in i en säsong med så god likviditet, menar klubbens ordförande Conny Berg.

– Vi hade det tufft i slutet på förra säsongen, men vi hade ett gäng supportrar som gick i borgen för oss, vilket gjorde att vi kunde betala av våra skulder, säger han.

Men så kom coronapandemin, och med den restriktioner som gör att idrottsevenemang måste genomföras utan publik.

– Mer än en eller två matcher utan publik kommer vi inte klara av, så vi är oroliga, säger Conny Berg.

Löner dröjer

Även Mörrum Hockey har drabbats hårt av coronaviruset. 

– Situationen är jättetuff. Vi lider ekonomiskt av hur säsongen slutade på grund av coronapandemin. Vi har meddelat spelarna att vi måste avvakta med utbetalningen av lönen, säger klubbens ordförande, Anders Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.