Spike och Guy Griffin i Quireboys. Foto: SVT/Henrik Friberg

Så firade Quireboys nationaldagen: konsert och sill

Uppdaterad
Publicerad

Undrar du hur Sweden Rock-veteranerna i Quireboys firade Sveriges nationaldag? Svaret: konsert och svensk inlagd sill.

Under onsdagen firades nationaldagen på festivalområdet under ledning av svenska bandet Astral Doors och sångaren Nils Patrik Johansson. Publikuppslutningen blev massiv. Men även britterna i Quireboys fick sig en rejäl dos svenskt firande när SVT sprang på bandet bakom scen. Sångaren Spike och gitarristen Guy Griffin fick bland annat testa hederlig svensk sill, knäckebröd och kaviar på tub.

– Utsökt, det här måste jag köpa med mig hem från flygplatsen, säger Guy Griffin och lassar in en slev sill.

Sweden Rock Festival

För bandet har ett gediget förhållande till Sverige och har bland annat spelat in två plattor här. På Sweden Rock har Quireboys uppträtt fyra gånger tidigare. Nu är de aktuella med coverskivan White trash blues.

– Det är i Sverige som vi har vår största fans, säger sångaren Spike.

Men det höll på att sluta med katastrof för bandet. Två timmar innan bandet skulle gå upp på scen satt fortfarande två medlemmar fast i bilköer på väg till Sweden Rock. Det gick dock vägen och Quireboys kunde gå på scen.

– Förmodligen Europas bästa rockfestival, säger Guy Griffin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet