Foto: TT

Räddningstjänsten varnar efter flera larm

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit flera skogs- och gräsbränder i Blekinge under tisdagskvällen. Räddningstjänsten uppmanar till försiktighet, efter fyra larm inom loppet av några timmar.

– Det är oerhört torrt i marken och fram mot helgen kommer det vara ännu torrare, det gäller att vara uppmärksam. Minsta gnista från en traktor kan starta en brand, säger Robin Linde på räddningstjänsten.

Vid 18-tiden brann det i Stillerydstrakterna utanför Karlshamn, ett utedass och ett 50 kvadratmeter stort område drabbades. Ett par timmar senare brann ett gräsområde i Holmsjö och strax innan halv nio larmades räddningstjänsten till en markbrand vid Skönstaviks camping norr om Karlskrona.

Kring 22-tiden brann det ytterligare en gång i Karlskrona, men enligt SOS Alarm rörde det sig inte om någon omfattande brand.

Räddningstjänsten uppmanar till försiktighet, då det är eldningsförbud i hela länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.