Skottet gick igenom förarsätet och träffade chauffören i ryggen. Foto: Polisen

Råkade skjuta förare i ryggen – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man åtalas för att ha skjutit en bilförare i ryggen av misstag. Männen färdades i en bil på Österleden i Karlskrona när skottet brann av.

Det var i början av september som den skottskadade mannen påträffades vid en bil på Österleden i Karlskrona. Mannen fördes till sjukhus med lindriga skador, och snart därpå kunde bilens passagerare gripas.

Offret hade varit och hämtat tre män i centrala Karlskrona för att skjutsa hem dem. I höjd med Wämöparken brann plötsligt ett skott av som gick igenom förarsätet och in i förarens rygg. De tre passagerarna försvann därefter från platsen, men kunde pekas ut av offret.

– De fyra är bekanta med varandra i olika konstellationer, säger Malin Niklasson, kammaråklagare och förundersökningsledare.

Nekar till brott

Nu åtalas en av dem, en 28-årig man, för grovt vållande till kroppsskada. Han nekar till brott och menar att det var en av de andra passagerarna som av misstag avlossade skottet när han skulle visa sin pistol.

Men åklagaren menar att det är utrett att det var 28-åringen som avlossade skottet.

– Av den tekniska utredningen framgår det var i bilen skytten måste ha suttit med tanke på hur kulan har gått igenom sätet. Det är på den platsen den misstänkte menar att han suttit. Dessutom framgår det i förhör med de andra passagerarna att det var han som sköt, säger Malin Niklasson, åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.