Polisen påträffade kontanter i mannens bostad i samband med husrannsakan. Kniven misstänks 30-åringen ha använt vid rånen. Foto: Ur polisens förundersökning

Rånaren sprang rätt i polisens famn

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som rånade Coop-butiken i Asarum vid två tillfällen och som ertappades av polisen mitt under ett tredje försök åtalas nu vid Blekinge tingsrätt.

Det var under en dryg vecka som den 30-årige mannen rånade butiken vid två tillfällen och kom över drygt 16 000 kronor i kontanter.

När han bestämde sig för att råna butiken en tredje gång bar det sig inte bättre än gick rätt in famnen på polismakten. När han klev in i butiken fanns nämligen polisen på plats för att förhöra personal om iakttagelser i samband med det senaste rånet.

Mannen greps och har i polisförhör erkänt det avbrutna rånförsöket. Övriga två rån vill han varken erkänna eller dementera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.