Foto: SVT

Rånartrio döms till fängelse

Med kniv tvingade 27-åringen från Asarum till sig två mobiltelefoner medan hans vänner hjälpte till att omringa deras offer. Nu döms rånartrion till fängelse i ett år och två månader vardera.

Händelsen inträffade en sensommarnatt i Kristiandstad efter att två unga tjejer varit ute på studentinspark. Påväg hem stöter de på de tre rånarna.

Det var 27-åringen från Asarum som var drivande i rånet, då han gav sig på tjejerna och hotade dem med en matkniv och tvingade dem att ge ifrån sig sina mobiltelefoner.

Under tiden omringades tjejerna av ytterligare två personer, en 25-årig kvinna och en 32-årig man från Ystad.

Tvingades ta ut pengar

De tre rånarna krävde förutom telefonerna även att få tjejernas plånböcker. De frågade också om de hade något bankomatkort.

De tvingade sina offer till en bankomat och bad dem ta ut 600 kronor. I gengäld skulle de få tillbaka sina mobiltelefoner.

I Kristianstads tingsrätt döms nu hela trion för rån. Påföljden blir fängelse för samtliga, i ett år och två månader vardera.

27-åringen döms dessutom för tillgrepp av fortskaffningsmedel, sedan han i februari stal en postbil i Karlshamn.

De dömda ska även betala skadestånd till de två rånoffren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer