Körde med 1,82 promille – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i Olofström döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri efter att i somras ha kört med 1,82 promille alkohol i blodet. Bilfärden slutade med att han körde in i en lyktstolpe.

Det var den 23 juli som mannen satte sig i bilen efter att ha besökt en vän. Efter att bilen hamnat på fel sida vägen körde han in i en lyktstolpe, varpå bilen fortsatte ner i diket.

I förhör uppger han att han inte minns hur mycket han hade druckit men att han under kvällen hade somnat på en soffa. När han vaknade befann han sig vid bilen omgiven av andra människor. Mannen erkänner brottet.

Brottet bedöms som grovt eftersom han hade mer än 1,0 promille alkohol i blodet. Att påföljden blir fängelse motiverar tingsrätten med att han förekommer under fem avsnitt i belastningsregistret, däribland en gång för grovt rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olofström

Mer i ämnet