Bilden publicerades på barnklinikens instastory och låg uppe i ett dygn. Foto: TT / Reuters

Barnklinik i Blekinge publicerade sexbild på Instagram

Uppdaterad
Publicerad

Barn- och ungdomskliniken på Region Blekinge publicerade en bild på instagram där ett könsorgan syntes i ena hörnet.

Bilden publicerades på instastory och låg uppe i ett dygn, rapporterar P4 Blekinge.

Den nakna bilden ska ha synts i nederkanten av en annan publicerad bild, då personen som publicerat storyn troligen gjort en skärmdump från sin egen telefon.

Den postade bilden låg kvar på regionens sida i ett dygn.

– Det här är allvarligt och inte förenligt med regionens etik, säger Magnus Ljungcrantz, chef på kliniken, till Sveriges Radio.

Beklagar det som hänt

När SVT Nyheter Blekinge når klinikchefen Magnus Ljungcrantz har han själv inte sett bilden, utan säger att han endast fått det hela berättat för sig.

– Som jag förstått det har det lagts upp en huvudbild, men sedan har det av misstag kommit med mindre bilder där det funnits en med sexuellt innehåll, säger han.

Magnus Ljungcrantz är uppgiven och beklagar det som hänt.

”Bristande kunskap”

– Det är jättetråkigt såklart. Det är någon som gjort fel och inte upptäckt det själv direkt. Vi har en grupp medarbetare som är ansvariga för kontot och jag skulle säga att det förmodligen helt enkelt handlar bristande kunskap om hur man lägger upp en bild, säger han.

Han meddelar vidare att det kommer sättas in någon form av utbildningsinsatser för att förhindra att det händer igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.