Therese Willstedt, scenkonstchef och vd Regionteatern Blekinge Kronoberg, presenterade höstens program på tisdagen. Foto: Regionteatern Blekinge Kronoberg

Regionteatern firar 50 år – med coronasäkrat höstprogram

Publicerad

Sänkt biljettpris, max 50 personer i publiken och mindre interaktion under föreställningarna. Trots virusutbrottet kommer Regionteatern Blekinge Kronoberg att hålla föreställningar i höst och på tisdagen presenterades det coronanpassade programmet.

I år firar Regionteatern Blekinge Kronoberg 50 år men på grund av coronavirusutbrottet har jubileumsåret inte blivit riktigt som det var tänkt.

Sedan i mars har vårens publika verksamhet varit inställd – men till hösten blir det teaterföreställningar igen och i dag presenterades höstens program.

– Vi är lyckliga över att vi faktiskt kan öppna upp våra dörrar i höst och fira konstscenen tillsammans igen. Framförallt kommer vi att hylla barn och unga här i höst, säger Therese Willstedt, scenkonstchef och vd Regionteatern Blekinge Kronoberg. 

Har vidtagit säkerhetsåtgärder

Däremot har regionteatern vidtagit åtgärder på grund av virusutbrottet.

– Vi kommer ha max 50 biljetter per föreställning, ha varannan stol så det är avstånd mellan folk och vi ändrar även produktion som var tänkt att ha mycket interaktion med barnen, säger Marie Björkman, försäljnings- och marknadschef Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Fokus på barnen

Via en digital presskonferens presenterades höstens teaterprogram på tisdagen och programmet innehåller bland annat livedokumentären Älskade Araby, monologföreställningen Sufflören, dansföreställningen Rundgång för de allra yngsta barnen och hörlurskonserten Hör så tyst det är.

– Den här jubileumshösten vill vi tillägna vår barn och unga och det gör vi genom att producera två nya föreställningar. Bland annat en slags teaterkonsert som också är interaktivt, det vill säga att barnen själva är med i skapandet av föreställningen, säger Therese Willstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.