Jesper Rehn (L) har ännu inte tagit ställning till SD:s erbjudande. Foto: SVT

Liberalen Rehn om erbjudandet: ”Överrumplad och tacksam”

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas Jesper Rehn har ännu inte tagit ställning till Sverigedemokraternas erbjudande.

– Jag lämnar ett besked efter helgen, säger han.

Tidigare under onsdagen bekräftade gruppledare Björn Nurhadi (SD) för SVT Nyheter Blekinge att partiet erbjudit en plats i regionstyrelsen till Jesper Rehn (L), vars parti åkte ur Region Blekinge efter valet.

– Jag fick frågan sent i går kväll, blev överrumplad och tacksam. Men jag måste prata med mina partivänner innan jag lämnar ett definitivt besked, säger Jesper Rehn.

”Kanske är man dum om man tackar nej”

Rehn har profilerat sig som en av länets mest SD-kritiska liberaler, men säger ändå att han kan tänka sig att under den kommande mandatperioden sitta på ett SD-mandat.

– Men för mig är det i så fall tydligt att jag sitter där som liberalen Jesper Rehn. Det är klart att det känns lite märkligt att sitta på ett SD-mandat, men kanske är man dum om man tackar nej, säger han.

Jesper Rehn säger till SVT Nyheter Blekinge att han kommer lämna ett definitivt besked efter helgen.

Varför tror du att SD vill erbjuda makt till en SD-kritisk liberal?

– Det är nog ungefär som Björn Nurhadi säger i er artikel. De vill veta var Liberalerna står i olika frågor. Vi samarbetar ju redan nu på kommun- och riksplanet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet