• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Så här tror klubbchef Per Rosenqvist om framtiden för Karlskrona HK. Foto: SVT

Rekonstruktionen av KHK närmar sig

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen kom beskedet att ett av KHK:s två bolag har försatts i konkurs. Ett tråkigt men nödvändigt beslut menar klubbchefen Per Rosenqvist. Han menar vidare att klubbens kvarvarande bolag nu är nära en rekonstruktion.

Dagens konkurs handlar om bolaget Arena Service som bland annat driver restaurangverksamheten på arenan. Det är även den verksamhet där hyresavtalet med kommunen ligger.

– Nu är det är inte så att vi har en massa förfallna hyresskulder i det bolaget, för så är det inte, säger KHK:s klubbchef Per Rosenqvist.

KHK i kris

Den här tiden på året är vanligtvis den tid då då KHK har sina största intäktsflöden, men inte i år.

– Nu står all verksamheten still på grund av att covid-19 förlamat näringslivet. Vi kan inte bära upp restaurangverksamheten när vi inte heller har några intäkter i resten av verksamheten, säger Per Rosenqvist.

Samtidigt vill han påpeka att Arena Service är den verksamhet som står längst ifrån klubbens kärnverksamhet.

Rekonstruktionen är nära

Just nu sitter KHK i diskussioner med ett antal parter för att få hjälp med likviditeten till en rekonstruktion det som är kärnverksamheten. Det handlar om själva föreningen och klubbens andra bolag, Karlskrona hockeyklubb idrott AB.

– Vi är i en akut kris men har fått positiva signaler från rekonstruktören och förväntas lämna in en ansökan om rekonstruktion till tingsrätten denna veckan, säger Per Rosenqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK i kris

Mer i ämnet