– Vi har blivit duktiga i Blekinge på marknadsföring, säger Leif Wictorén, besöksnäringsstrateg på Region Blekinge. Foto: SVT

Rekordsäsong för turismen i Blekinge

Publicerad

Turismen under sommarmånaderna har ökat till nya rekordnivåer i Blekinge. Antalet övernattningar i länet har ökat med minst 2,6 procent.

– Vi har blivit duktiga i Blekinge på marknadsföring, och dessutom reser svenskar mer och mer inrikes, säger Leif Wictorén som är besöksnäringsstrateg på Region Blekinge.

Det är genom att se hur många övernattningar som bokas som man ser hur många turister som besöker länet. De flesta – med stor marginal – görs på campingar.

– Det är väldigt mycket campinggäster här. Det sticker ut, säger han.

Många av turisterna kommer från Danmark, Tyskland, Polen och Nederländerna. Men flest kommer det faktiskt från Sverige. Inhemsk turism är något som länge har blivit mer och mer vanligt.

– Dels är det flygskammen som ligger bakom en del. Men sen är också kronan svag vilket kan göra att man väljer att stanna hemma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.