Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör hur Blekingetrafiken jobbar med att undvika den befarade trängseln. Foto: SVT

Blekingetrafiken: ”Skippa bussen mellan sju och åtta”

Uppdaterad
Publicerad

När eleverna återvänder till skolorna igen efter sommarlovet riskerar det att uppstå trängsel i kollektivtrafiken. Blekingetrafiken vädjar därför resenärer att välja andra tider eller andra sätt att ta sig till jobb och skola.

Snart är sommarlovet över och fler återgår till skola och jobb. Under våren minskade resandet i kollektivtrafiken kraftigt till följd av coronapandemin. Nu har resandet ökat igen och Blekingetrafiken befarar att det kan uppstå trängsel i trafiken framför allt på morgnarna.

– Vi kommer att vara ute nu i trafiken och titta på var det uppstår trängsel och vad har vi möjlighet att göra, säger Pär Welander, tillförordnad trafikdirektör för Blekingetrafiken.

Gymnasieskolor i både Karlskrona och Karlshamn har anpassat sina lektionstider så att eleverna under mer spridda tider ska ta sig till skolan och på så sätt minska trängsel.

– Om man kan bör man välja ett annat färdsätt mellan halv åtta och åtta på morgonen, säger Pär Welander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer