Foto: Kulturcentrum/Skärmdump

Kulturcentrum i Ronneby får miljonbidrag från Boverket

Uppdaterad
Publicerad

Boverket har beslutat om nya bidrag till kulturlokaler som inte ägs av staten. Mest pengar får konsthallen Kulturcentrum i Ronneby som får en miljon kronor för upprustning av lokalerna.

Av de 47 ansökningarna till Boverket beviljades 16 icke-statliga kulturlokaler i Sverige bidrag på sammanlagt 9,56 miljoner för ombyggnader, reparationer och nya inventarier.

Mest pengar går till konsthallen Kulturcentrum i Ronneby och Stiftelsen Hallands länsmuséer som båda får en miljon kronor för sina projekt.

– Vi ska göra en anpassning när det gäller tillgänglighet i Kulturcentrum, men också när det gäller klimat, ventilation, energianvändning, möjlighet till mörkläggning och annan teknik, säger Thomas Andersson, förvaltningschef för fritid och kultur i Ronneby kommun.

Konsthallen är en del av den regionala kulturstrategin ”Konst i Blekinge” där kommunen i samarbete med Region Blekinge ska göra Ronneby till länets centrum för modern konst.

– Den har varit i drift i 30 år utan att man gjort en större renovering. Det är en gammal lagerlokal som använts till Kockums Emaljerverk. Nu är tanken att den ska bli en modern kulturlokal, säger Thomas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.