Foto: TT

Massiv polisinsats mot droger i Ronneby

Totalt fick sex personer följa med polisen för drogtestning i Ronneby under helgen. När en av dem försökte smita krockade han med en polisbil.

Polisen hade reagerat på att föraren körde allmänt vårdslöst. Bilen körde till och med på gång- och cykelbanor. De uppmanade föraren att stanna, men det hade han ingen lust till. Då inleddes biljakten som resulterade i att polisen medvetet krockade med smitaren för att få stopp på hans bil.

Den 23-årige föraren är nu misstänkt för bland annat grovt rattfylleri, orsakande av trafikolycka och försök till grov misshandel.

– Han greps, men släpptes efter beslut av åklagaren, säger Per-Johan Ljungberg, inre befäl vid polisen i Karlskrona. Han kallar helgens polisinsats för ”en vanlig helg” – detta trots att helgen resulterade i att sex personer nu är misstänkta för totalt 15 brott.

Yngst var en 16-årig kille som körde bil och var drogpåverkad.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer