Foto: Erik Alfredsson

Annika Stenberg lovar nyrekrytering av poliser

Uppdaterad
Publicerad

Receptionen till Ronneby polisstation ska öppna igen och 20 nya poliser ska rekryteras till polisregion Syd varav flera ska till Sydöstra Götaland. Det meddelade idag regionpolischefen Annika Stenberg på en presskonferens i Ronneby.

Det var på onsdagsmorgonen som regionpolischefen Annika Stenberg rtäffade flera av Blekinges toppmoderater, bland annat Ronnebys kommunalråd Roger Fredriksson (M) som sedan länge krävt att Ronneby får fler polisresurser.

Nu får de klartecken från Annika Stenberg som under onsdagen meddelade att polisregion Syd ska få 20 nya poliser. Flera nya poliser i yttre tjänst ska rekryteras varav de flesta ska till Sydöstra Götaland och Ronneby, Karlskrona och Torsås.

Förutom löftet om fler poliser ska receptionen till Ronneby polisstation öppna till årsskiftet igen.

– Jag är orolig inför situationen i Ronneby, säger regionpolischefen Annika Stenberg.

”Kan bli fler poliser på gatan redan nu”

Rekryteringen ska vara klart någon gång efter årsskiftet men polisledningen tror på förändring innan dess.

– Redan nu tror jag att man kan se några fler poliser på gatan men vi ska också förbättra möjligheten för områdespoliser att arbeta som just områdespoliser, säger Patrik Oldin, polisområdeschef i sydöstra Götaland.

Den senaste tiden har Ronneby plågats av ett kriminellt gäng, som framför allt riktar sig mot handlare i centrum och i går kväll kunde SVT Nyheter Blekinge berätta att tre gängmedlemmar som härjat i Ronneby har gripits. Det bekräftas nu på dagens presskonferens.

– Även om det är ett bättre läge nu så är det en känslig situation och det gäller att sätta in insatser så att de här luckorna inte fylls av andra, säger Roger Fredriksson (M).

Det förs även diskussioner om Ronneby ska få en egen kommunpolis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.