Julia Olsson är åtta år, och dansar mycket. Men det är inte varje dag hon får utöva just dessa rörelser. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Här lär sig Ronnebybarnen att dansa som i Fortnite

Publicerad

Under sportlovet har barnen i Ronneby kunnat lära sig de kända danserna från onlinespelet Fortnite. Tillsammans med danspedagogen Emelie Reboira, tog de steg för steg tills de hade en hel dans ihopsatt, av endast speldanser.

Emelie Reboira är nöjd med de två dagar, måndag och onsdag, som hon dansat med barnen. Kulturskolan kunde aldrig ana att intresset skulle bli så stort som det blev.

– Vilken otrolig feedback, säger hon.

Ronneby
Danspedagogen Emelie Reboira, menar att danserna från spelet lockar unga att dansa mer. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Alla barn var välkomna, i alla åldrar samt oavsett hur mycket eller lite man visste om spelets danser. En av dem som valde att komma och dansa var Julia Olsson som var där med sin syster Alicia. Hon dansar på fritiden, men tyckte också det var kul att få dansa på lovet.

– Det är många i min klass som spelar Fortnite, så då ser jag hur de gör, säger hon.

Se några av barnen som fick lära sig dansa som i Fortnite i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet