Se mer av Kim Demånes utställning i klippet ovan. Foto: Lucas Sjögren/SVT

Ronnebykonstnär hade workshop för kulturskolans elever

Publicerad

Under fredagen höll konstnären Kim Demåne en workshop med Kulturskolans bild och form-elever i Ronneby. Målet med workshopen var att ge eleverna inspiration och få träffa en konstnär från deras egen stad.

Just nu har Kim Demåne utställningen Human City i Södra konsthallen i Ronneby. Det är hit Kulturskolan bjudit in honom för att hålla en workshop med eleverna.

– Det känns fantastiskt kul att få ställa ut här, men också att få hålla i en workshop. Ronneby kommer alltid att vara en del av mig och det känns kul att få inspirera nästa generations konstnärer här i Ronneby, säger Kim Demåne.

Vill framhäva fantasin

Han inleder workshopen med att visa barnen runt i hans utställning som han döpt till Human City. En utställning som handlar om hur människan förhåller sig till staden.

– Jag vill framhäva fantasin för det är det jag har jobbat mycket med de senaste åren. Men den här gången har jag blandat den med mina egna dagliga intryck, säger Kim Demåne.

Väldigt coolt

Ronja Mischke är en av eleverna som är med på workshopen och hon är imponerad av Kim Demånes konst.

– Jag tycker han målar väldigt coolt. Workshopen har varit rolig då man fått se mycket fina bilder men även fått måla själv.

Se mer av utställningen och workshopen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.