Foto: SVT

Mordbrännare får långt fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig man dömdes i dag till nio års fängelse för att bland annat ha bränt ner Berlinghuset i centrala Ronneby. Mannen ska ha gjort det som hämnd mot sina ex-flickvänner, enligt domen.

Den 34-årige mannen var tidigare misstänkt för att ha startat branden som förstörde Berlinghuset i centrala Ronneby i september 2015, men utredningen lades då ner i brist på bevis.

Men efter att ett flertal liknande bränder startat i Göteborg, där 34-åringen misstänktes, öppnades utredningen igen. Samtliga bränder ska ha riktats mot kvinnor som 34-åringen har haft en relation med. Mannen har nekat till att ha startat bränderna, men avslöjades bland annat av rosa klotter i flera trappuppgångar.

I dag dömdes mannen till nio års fängelse av Göteborgs tingsrätt för flera fall av grov mordbrand, bland annat för branden i Ronneby. Han döms även för ett antal fall av olaga hot, utpressningsförsök, skadegörelse och narkotikabrott. Han ska även betala drygt 1,7 miljoner kronor i skadestånd till de drabbade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet