Foto: TT

S-politiker twittrade om valfusk – avsäger sig uppdrag

Publicerad

En socialdemokratisk politiker publicerade en tweet om att hon gömt SD:s valsedlar till kyrkovalet i Karlskrona förra gången det hölls. Nu har politikern avsagt sig sitt politiska uppdrag.

Det var under lördagen som politikern publicerade ett inlägg på Twitter där hon skrev att hon gömt Sverigedemokraternas valsedlar till förra kyrkovalet i Karlskrona

”... och jag gömde SD:s valsedlar under Socialdemokraternas också. Det var ju ingen direkt som höll koll på valsedlarna.”, skrev hon.

– Det är oacceptabelt att pilla med andras valsedlar men sen vet jag inte om hon har gjort det eller inte. Jag har inte fått någon klarhet i det, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Karlshamn.

”Det är besynnerligt”

Politikern har varit förtroendevald i Karlshamn kommun ett kort tag men meddelande på lördagskvällen att hon har avsagt sig sitt uppdrag.

– Jag frågade henne igår om det stämde att hon publicerat tweeten och det bekräftade hon. Sedan sa hon att hon har avsagt sig sitt politiska uppdrag, säger Per-Ola Mattsson (S).

Vad tänker du om att en av dina partimedlemmar publicerade denna tweet?

– Det är besynnerligt. Man gör inte så att man håller på med andras valsedlar, säger Per-Ola Mattsson.

Tar tillbaka sitt påstående

Vad händer nu? Kommer detta tas vidare på något sett?

– Det är i så fall om valmyndigheten och Svenska kyrkan går vidare med det, säger Per-Ola Mattsson (S).

Senare publicerade politikern ett inlägg på sociala medier där hon skrev att hon inte sysslat med valfusk och inte gömt undan sedlarna.

SVT Nyheter Blekinge har pratat med politikern men hon vill inte kommentera varken tweeten eller om den stämmer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer