Susanne Olsson är huvudtränare i Mörrums Konståkningsklubb. Foto: SVT

Så blev nya ishallen i Mörrum – följ med in och titta

Publicerad

Efter flera års planering och 120 miljoner kronor är den nu klar. Nya Jössarinken i Mörrum invigdes på fredagen.

– Det känns jättehärligt. Äntligen, det blir en jämställd ishall där både pojkar och flickor får plats, säger Susanne Olsson, som är huvudtränare i Mörrums Konståkningsklubb.

Det dröjde åratal av förberedelser, men nu är alltså nya Jössarinken klar. En skolklass var de för första som var inbjudna att premiäråka i rinken när det var invigning på fredagen.

”Historiskt ögonblick”

En av dem som välkomnar den nya ishallen är Anders Gustavsson, som är ordförande för Mörrum Hockey.

– För Mörrum Hockey betyder detta att vi kan ta oss in i en helt ny värld och en helt ny framtid, där vi kan fortsätta att producera hockeyspelare på ett helt annat sätt. Det har jättestor betydelse och det är ett historiskt ögonblick, säger han.

”Det betyder mycket”

Karlshamns kommunalråd, Per-Ola Mattsson (S), anser också att den nya hallen har stor betydelse.

– Nu har vi två isytor på samma ställe. Det innebär förutsättningar för större tävlingar. Det betyder också mycket för allmänheten som vill åka skridskor, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.