Se hur de styckmordsmisstänkta försökte dölja sina spår. Foto: Ur polisens förundersökning

Styckmordsrättegången: Så försökte männen dölja spåren

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen inleds rättegången i det uppmärksammade styckmordsfallet i Karlskrona. Åklagaren menar att de åtalade männen både förberedde sig på flera sätt innan de ska ha utfört mordet på 57-åringen – och att de tog till flera åtgärder för att dölja spåren efter sig.

Enligt förundersökningen kom 57-åringen på kvällen den 25 juli förra året till den lägenhet där brottet ska ha utförts i tro att ett affärsmöte skulle hållas mellan honom och de två misstänka männen, som är 22 respektive 23 år gamla.

Dunkar med rengöringsmedel

Men något möte inleddes aldrig. Istället ska 22-åringen ha slagit 57-åringen med en skiftnyckel i huvudet och därmed berövat honom livet, något han erkänt i förhör. 23-åringen har i sin tur erkänt att han därefter styckat kroppen. De är misstänkta för mord och brott mot griftefriden.

Styckmord i Karlskrona

Redan samma kväll inledde de två männen det intensiva arbetet med att röja spåren efter brottet, genom att rengöra lägenheten med dunkar med rengöringsmedel. Innan de greps tre dagar senare gjorde de flera försök att dölja spåren efter sig.

Hör mer om hur männen gick till väga för att dölja sina spår i klippet ovan. I klippet nedan kan du se hur de misstänkta männen ska ha förberett sig inför mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet