Nattstopp infördes i Karlshamn – men corona har gjort det svårt att se det verkliga behovet när utelivet har minskat till följd av viruset. Foto: SVT

Svalt intresse för nattstopp med bussar i Karlshamn

Publicerad

Efter ett förslag från Liberalerna i Karlshamn infördes nattstopp på bussarna i kommunen. Det innebär att bussresenärer kan be om att stiga av mellan hållplatser på sena turer. Men sedan erbjudandet infördes i somras har behovet varit litet – på grund av corona.

I Karlshamns kommun erbjuder Blekingetrafiken nattstopp sedan den 15 juni i år. Det innebär att den som reser med turer som avgår efter klockan 21 kan få stiga av på sträckan mellan hållplatser – alla dagar.

Resenären meddelar var den vill stiga av redan vid ombordstigning på bussen. Bussföraren avgör var det är möjligt och trafiksäkert att stiga av.

Corona i Blekinge

Coronaviruset har påverkat behovet

Men nattstoppet infördes under en speciell tid – då det var mindre nattliv ute i kommunen till följd av coronaviruset.

– Behovet har varit väldigt litet. Men jag tror vi får låta det ta sin tid, säger Peter Christensen (L), ordförande i trafiknämnden i Region Blekinge.

Det är oklart vad busschaufförerna som kört de sena avgångarna tycker om erbjudandet, men det är sagt sedan start att chauffören endast ska stanna där det är trafiksäkert.

Peter Christensen menar att det också är oklart hur väl kommunens ungdomar känner till möjligheten.

– Jag vet inte hur känt det är. Vi får låta det fortsätta och se hur behovet ser ut längre fram, säger han.

Så här lät ambitionen när förslaget presenterades i december 2019:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet