Kjell Ivarsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge, ser gärna att fler anmäler sitt intresse att arbeta i vården under coronapandemin. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så många har nappat på sjukvårdsdirektörens vädjan

Publicerad

I början av året gick hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson ut och efterlyste personer som kan stötta upp i vården under coronapandemin. Närmare 300 personer nappade.

Kjell Ivarsson fick bra respons på sin vädjan. 100 personer utan hälso- och sjukvårdsbakgrund, och nästan det dubbla med erfarenhet från yrket hörde av sig.

– Av dem med hälso- och sjukvårdsbakgrund är det ett 50-tal som har blivit anställda, säger Kjell Persson och poängterar att det är viktigt att få in mer arbetskraft för att befintlig vårdpersonal ska orka jobba genom hela coronapandemin.

Region Blekinge har i dag 3 700 anställda och hälso- och sjukvårdsdirektören menar att de kommer att behöva anställa fler för att kunna ta igen den vård som är pausad nu, och samtidigt för att vaccinera blekingeborna mot covid-19.

I klippet ovan hör du Kjell Persson berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.