”Vi tänker att vi kan lägga in vilka p-platser som är lediga just nu”, säger planarkitekt Ann-Sofie Silverskär. Foto: SVT

Så ska Karlskrona se ut – i 3D

Publicerad

Vill du veta hur Karlskrona ser ut i framtiden och om det nya bygget passar in där du bor? Just nu bygger kommunen en 3D-modell över hela staden.

Invånare kommer i framtiden till exempel kunna se hur alla framtida byggprojekt ser ut i Karlskrona. Den virtuella världen gör det möjligt att själv ”vandra runt” i staden och se hur det ser ut.

– Du kan välja din egna plats och gå ner där du själv bor och till exempel kolla hur ett byggförslag kan komma att se ut och hur det påverkar dig, säger planarkitekt Ann-Sofie Silverskär.

3D-modellen underlättar inte bara för meborgare utan även för byggherrar och arkitekter, som kan få större förståelse för detaljplanerna.

I framtiden ska 3D-staden också utvecklas och kommer då även kunna hjälpa Karlskronaborna med andra saker i vardagen.

– Vi tänker att vi kan lägga in vilka parkeringsplatser som är lediga just nu, att man kan se det via sin färddator. Då slipper man köra runt och leta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.